GDPR

Den 25:e maj ersattes PUL av EU:s nya Dataskyddsförordning, GDPR. Den syftar att till att du som privatperson ska känna dig trygg med hur vi använder dina personuppgifter.

När du skickar in en intressanmälan, mejlar oss eller tar kontakt med oss på andra sätt behöver du lämna till samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter vi samlar in används för att uppfylla våra åtaganden mot dig.

Utöver detta kan vi även komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen eller efter anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. Det innebär även att vi lagrar din IP-address som du lämnar ditt samtycke till.

Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter såsom polisen, skatteverket eller andra myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till.

Vi försöker följa de regler och lagar som är uppsatta gällande hantering av personuppgiftsdata. Vi har sammanställt ett dokument med hur vi hanterar personuppgifter för våra elever och det finns under Filer & Länkar på vår skolplattform Schoolsoft.

Har du några frågor om vår hantering eller vill ha ett registerutdrag så har du möjlighet att kontakta oss på personuppgiftsansvarig@lichron.se