CNC-teknik

Allt vi använder är tillverkat! För att tillverka produkter behövs duktiga tekniker med kompetens som täcker tillverkningskedjan från idé till färdig produkt – den kunskapen får du hos oss!

Tänkbara yrken efter utbildningen kan vara inom tillverkningsindustrin som CNC-tekniker, maskinoperatör, kvalitetstekniker mm – yrken där du blir en viktig del i ett större sammanhang och där du får jobba med många människor. Du får tillverka detaljer som dagligen behövs i vår teknikfyllda vardag.

Som elev får du lära dig beredning av ritningar, programmering och hantering av CNC-styrda multifunktionsmaskiner, kvalitetssäkring i mätmaskin samt optimering av produktionen.

CNC-teknik är för dig som gillar att arbeta med datorer och tycker det är kul med utmaningar och problemlösning.

Yrkescertifikat för CNC-tekniker

Lichron Teknikgymnasium är ett certifierat testcenter för valideringssystemet CNC Teknik 2017.

CNC Teknik 2017 validerar industriteknisk kompetens och är ett system för test som omfattar både teoretiska och praktiska moment och är framtaget med hjälp av ett stort antal industriföretag, Skärteknikcentrum och IF Metall.

Eleverna som läser CNC-teknik erbjuds före studenten att genomföra valideringen. Certifikatet är ytterligare en fjäder i hatten för drömjobbet.